layout icon

Size:

6,571 sq ft

location icon

Location:

London

sector icon

Activity:

Professional Services

duration icon

Duration:

12 weeks

Office Principles has facilitated law firm Hamlins, in its move to a modern and flexible workspace which supports hybrid working.

Complete with collaborative and client-centred areas, the newly refurbished workplace in Midtown is a notable departure from the Regent Street base Hamlins has inhabited for the last 40 years.

Located in the beautiful One Kingsway building on the corner of Aldwych and Kingsway, we’ve transformed 6,571 sq ft office space to deliver a tailored and comfortable experience for staff and clients alike.

Hamlins-008

Hamlins is a commercial law firm, which has been established for over 100 years, with a heritage in real estate, hospitality and leisure, sport, media, and entertainment.

The firm works with industry-recognised companies and institutions as well as leading brands delivering exceptional service and is recognised for its commerciality, its responsiveness and its friendly approach.

Office Principles supported Hamlins in sourcing new London premises that would enable the law firm to offer more modern and flexible work patterns to its employees.

We worked in partnership with senior leaders over a 12-month period as part of a broader project which included workplace consultancy, engaging staff representatives from across the firm to determine the final design brief.

Due to the degree of face-to-face client interaction undertaken by its team, Hamlins’ new office space required an optimal balance of comfort and professionalism.

To deliver this, we created two independent spaces which were adapted to meet the needs of clients and staff respectively.

The design included custom furnishings to maximise flexibility in a space which needed to be open plan, light and comfortable.

Modern hot desks, sit stand desks, workbenches and high-level tables would challenge the stereotype of conventional office furniture whilst catering for project work, touchdown meetings, events and buffet lunches.

1458 Hamlins 009

Visitors to the newly refurbished workspace are greeted with a warm arrival, characterised by the use of biophilia and cascade of natural light.

The calm, organic atmosphere is reflected in the revamped reception, a memorable blend of the Hamlins corporate brand palette and marble which divides the space into the staff and client areas.

Move into the client suite and the eye is introduced to a professional business lounge which has been informed by specialist acoustic consultancy, complete with slab-to-slab partitions for maximum privacy.

This space benefits from an engaging and interactive ‘points of interest’ installation using physical objects and imagery to showcase the heritage and client base of the firm via an interactive exhibit.

In the staff area, flexible working practices are supported by several breakout spaces, areas for independent working, refreshment points with disabled access, a wellness room and lockable storage.

Meeting areas in the staff domain have also been designed to optimise productivity with the inclusion of a drop-down green screen and high-definition camera for webinars and podcast recording.

In every corner you look, this office space is designed to reward occupants and visitors alike.

We set out to identify a new, modern, workplace which would meet the needs of our staff and clients, now and into the future. This project has primarily been about creating a fantastic working environment for the Hamlins team and our clients to work in, which also offers the flexibility required to support our hybrid way of working. Office Principles were involved from the outset, providing a holistic solution and supporting us the whole way through the process. We established a great rapport with the team who were on hand to answer our questions throughout.

Matthew Pryke

Managing Partner at Hamlins

It was incredibly important to maintain privacy through carefully balanced acoustics, whilst delivering an open plan, community feel without physical barriers. The design is harmonised with the intricate architecture of a period building with a curved facade. Through zone planning we’ve made sure that every foot of the office performs multiple roles, which enables the office to serve several purposes and allows people to work in different ways.

Nathan Watson

Creative Director at Office Principles